ذرت از جمله غلاتی است که سرشار از نشاسته و ویتامین هایی همچون ویتامین های گروهB میباشد. ذرت انواع و اقسام مختلفی دارد که همه خوشمزه هستند: چه به شکل کنسرو، چه تازه، چه کبابی، چه بخارپز و حتی آب پز. اما ذرت بوداده یا همان پاپ کورن یکی از یکی از معروف ترین و رایج ترین انواع آن است که هم بسیار راحت تهیه میشود و هم بسیار خوشمزه و مفید است و برای زمان هایی که هوس یک میان وعده سالم و مغذی کرده اید اما زیاد وقت و حوصله آشپزی ندارید بسیار مناسب است. ذرت بوداده با توجه به اینکه نشاسته زیادی دارد میتواند شما را تا زمان زیادی سیر نگه دارد. درست کردن پاپ کورن میتواند گزینه ی خوبی برای سرگرم کردن بچه ها نیز باشد چرا که شنیدن صدای ترکیدن ذرت ها برای بچه ها حتماً هیجان انگیز است.
اگر قصد دارید برای یک مهمانی پاپ کورن هایی با طعم های مختلف داشته باشید نیاز نیست هزینه کنید و از بیرون بخرید با دستور زیر به راحتی میتوانید علاوه بر پاپ کورن نمکی چندین طعم پاپ کورن خوشمزه برای پذیرایی از مهمانانتون داشته باشید!
درست کردن پاپ کورن هرچند ساده به نظر می آید اما شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که ذرت های زیادی باز نشده اند و یا گاهی پاپ کورن هایتان زیادی نرم شده اند. در این دستور نکاتی که لازم است رعایت کنید به شما
آموزش داده میشود.
طرز تهیه پاپ کورن
مرحله اول:
قابلمه مناسب درب داری را روی شعله قرار دهید و مقداری روغن بریزید تا کف قابلمه را کاملاً بپوشاند. چند عدد ذرت نیز دورن روغن قرار دهید. زمانی که ذرت ها شروع به باز شدن کردند یعنی روغن به درجه حرارت مناسب رسیده است. در این مرحله قابلمه را از روی حرارت بردارید، به اندازه ای ذرت بریزید تا کف قابلمه را بپوشاند و ذرت ها روی هم قرار نگیرند. حدود 20 ثانیه صبر کنید تا روغن و ذرت ها به درجه ی یکسان برسند.
مرحله دوم:
در این مرحله دوباره قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب قابلمه را کمی کج قرار دهید تا بخار اضافی بتواند خارج شود. (این کار باعث می شود که پاپ کورنها نرم نشوند.) فراموش نکنید که مرتباً قابلمه را تکان دهید تا ذرت ها نسوزند.
مرحله سوم:
زمانی که دیگر صدای بازشدن ذرت های شنیده نشود ذرت های شما آماده است. قابلمه را از روی حرارت بردارید و چند دقیقه صبر کنید تا ذرت هایی که باز نشده اند هم باز شوند حالا زمان آن رسیده است تا کمی نمک به پاپ کورنها اضافه کنید و ظرف را خوب تکان دهید تا همگی نمکی شوند. در انتها ذرت ها را به ظرف مورد نظر خود منتقل کنید. و نوش جان!
پاپ کورن سرکه ای:
برای داشتن پاپ کورن هایی با طعم سرکه، بعد از آماده شدن پاپ کورن ها مقداری سرکه، نمک و کره را با هم مخلوط کنید و روی پاپ کورن ها بریزید و چند دقیقه داخل فر گرم قرار دهید.
پاپ کورن گوجه ای:
برای تهیه این پاپ کورن نیاز به پودر گوجه خشک دارید.( پودر گوجه خشک را میتوانید از عطاری ها تهیه کنید و یا خودتان در فر گوجه را خشک و پودر کنید و یا اینکه گوجه ها را در ظرفی درپوش دار ریخته و در هوای آزاد آنها را خشک کنید.) بعد از آماده شدن پاپ کورنها، پودر گوجه را در قابلمه ریخته و خوب تکان دهید.
پاپ کورن پنیری:
این نوع پاپ کورن از جمله خوشمزه ترین طعم های پاپ کورن است. برای تهیه آن کافی است بعد از آماده شدن پاپ کورن ها مقداری پنیر پارمزان یا چدار را رنده کنید به همراه کمی پودر سیر و یا پودر موسیر روی پاپ کورنها بریزید، خوب هم بزنید و سپس چند دقیقه داخل فر داغ قرار دهید.
ذرت بو داده عسلی:
برای تهیه این نوع پاپ کورن بعد از آماده شدن پاپ کورنها، مقداری عسل، کره و شکر سفید و یا قهوه ای را روی حرارت قرار دهید تا زمانی که حالت شربت مانند بگیرد سپس شربت را روی پاپ کورن ها بریزید و خوب هم بزنید در ادامه پاپ کورنها را روی سینی فر چرب پهن کنید و به مدت یک ساعت در فر داغ قرار دهید و هر 15 دقیقه هم بزنید تا همه طرف پاپ کورن ها عسلی رنگ شوند.
می توانید مقداری پودر نسکافه، کاکائو، قهوه، جوش شیرین و وانیل نیز به شربت اضافه کنید.
پاپ کورن فلفلی:
بعد از آماده شدن پاپ کورن، مقداری فلفل روی آنها بریزید و خوب هم بزنید. ذرت های تند شما آماده اند. نوش جان!
ذرت بوداده کره ای:
برای تهیه این نوع پاپ کورن، به جای روغن در ابتدا از کره استفاده کنید و بعد از آماده شدن پاپ کورنها مقداری کره ذوب شده روی آنها ریخته و برای چند دقیقه در فر داغ قرار دهید.
ذرت بوداده لیمویی:
بعد از آماده شدن پاپ کورن ها، آبلیمو، نمک و کره را با هم مخلوط کنید و روی پاپ کورنها بریزید و برای چند دقیقه در فر داغ قرار دهید.
ذرت بو داده شکلاتی:
برای تهیه این نوع از پاپ کورن که طعمی متفاوت با بقیه پاپ کورنها دارد نیاز است بعد از آماده شدن پاپ کورن ها، کمی شکلات(تخته ای و یا سس شکلات) و شکر را با هم مخلوط کنید، روی حرارت قرار دهید به روش بنماری شکلات و شکر را آب کنید و محلول را روی پاپ کورن ها بریزید و به مدت چند دقیقه در فر داغ قرار دهید.
نکته:
80 گرم ذرت به ازا یک نفر است. شما میتوانید به ازای هر نفر یک مشت دانه ذرت اضافه کنید.
حتماً از ذرت های تازه استفاده کنید که نم دار نباشند.
معمولاً ذرت های باز از ذرت های بسته بندی شده تازه ترهستند. بنابراین اگر عطاری آشنایی دارید بهتر است ذرت مورد نیاز را از آنجا تهیه کنید.
اگرحرارت زیر قابلمه کم باشد باعث عرق کردن و نرم شدن پاپ کورنها میشود پس حرارت زیر قابلمه را متوسط یا زیاد کنید.
به خاطر داشته باشید که حجم ذرت بعد از باز شدن چندین برابر میشود. پس از قابلمه ی مناسب استفاده کنید.
حتماً از روغنی استفاده کنید که زود دود نکند.